Tietoa meistä

Lyhytterapiainstituutti Oy

Lyhytterapiainstituutti Oy on psykiatrian erikoislääkäri Ben Furmanin ja sosiaalipsykologi Tapani Aholan vuonna 1986 perustama yritys, joka on jo lähes neljän vuosikymmenen ajan tehnyt ratkaisukeskeiselle psykologialle perustuvia menetelmiä tunnetuksi Suomessa ja maailmalla. Olemme kansainvälisesti arvostettu ratkaisukeskeisen terapian ja valmennuksen koulutusyhteisö.

Visiomme on toimia henkisen hyvinvoinnin kehittäjänä, ratkaisukeskeisen ajattelun edelläkävijänä, sekä positiivisen tulevaisuuden rakentajana.

Palvelutarjontaamme kuuluvat ratkaisu- ja voimavarakeskeiset koulutukset, työnohjaus ja konsultaatiopalvelut. Tarjoamme asiantuntemustamme sekä terveydenhuolto- ja sosiaalialalle, että muidenkin alojen työyhteisöjen kehittämiseen. Koulutustoiminnan lisäksi kirjoitamme, käännämme ja kustannamme ratkaisukeskeistä alan kirjallisuutta.

Henkilökunta

Yrityksessämme on viisi vakituista työntekijää, joiden lisäksi apunamme toimii muita ratkaisukeskeisen psykologian ja coachingin ammattilaisia Suomesta ja ulkomailta.

Maiju Ahola

Toimitusjohtaja, Kouluttaja psykoterapeutti

Tapani Ahola

Psykoterapeutti, Yrityksen perustaja

Sanna Bärlund

Taloushallinto

Marko Silander

Myynti & Markkinointi johtaja

Yhteistyökumppanit

Vuosien varrella meidän on ollut ilo työskennellä lukemattomien eri yritysten kanssa. Tässä kumppaneistamme muutamia.

International Alliance of Solution Focused Teaching Institutes
Oppimaa verkkokurssit
Howspace

Lyhytterapiainstituutti TV

Tutustu Lyhytterapiainstituuti TV:n ja psykiatri Ben Furmanin ratkaisukeskeisiin videoihin.

Innovaatiot

Lyhytterapiainstituutissa on kehitetty useita kansainvälistä tunnustusta saaneita ratkaisukeskeisiä menetelmiä. Tunnetuimpia ovat lasten ongelmien ratkaisemismenetelmä Muksuoppi (Kids’ Skills) ja valmennusmenetelmä Reteaming. Muita kehittämiämme innovaatioita ovat ratkaisukeskeisen yrityskulttuurin kehittämiseen luodut Cooperation ja Tuplatähti sekä sovittelutyökaluksi soveltuva Vastuunportaat.